top of page

Julien S. Bourrelle

Julien kommer fra den fransktalende delen i Canada, har bodd i fem land, snakker fire språk og har blitt kjent med mange forskjellige mennesker. Han har holdt sine populære foredrag i mer enn 10 år og er grunnlegger av Mondå Forlag. Bakgrunnen til hans arbeid med kultur i Norge er fra sin tid på NTNU hovedstyret hvor han representerte en gruppe av universitets vitenskapelige ansatte. Som første ikke-skandinaviske styremedlem delte han sin erfaring fra de fem universitetene hvor han studerte og bidro med å styrke internasjonaliseringsprosessene som var i gang på NTNU. Illustrasjonene var brukt til å forklare hvor annerledes forventningene og oppfattelsene av andre kulturer kan være for andre når de interagerer med nordmenn. 


Til slutt fikk dette arbeidet så mye oppmerksomhet at Julien måtte ut av sitt doktorgradstudium og sin karriere som sivilingeniør innen romfartsteknologi. Hn begynte på fulltid å hjelpe organisasjoner, offentlige etater og private selskaper å lykkes bedre med internasjonalisering og det å dra nytte av mangfold. 


Julien er forfatter av 5 bøker om den norske, svenske og skandinaviske kulturen. Han mottok prisen TOP 10 av HKH Kronprins Haakon og har gjestet mange av Norges største TV- og radioprogrammer. Han står også bak den populære blogg- og Facebook-siden «I love Norway» som presenterer den norske kulturen på en positiv og reflektert måte. 


Han er nå bosatt i Oslo-området sammen med samboer Elise H. Kollerud.

Julien S. Bourrelle (TEDx Arendal, foto: Mona Haugli)
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page