top of page

Julien S. Bourrelle

Julien kommer fra den fransktalende delen i Canada, har bodd i fem land og snakker fire språk. Han har holdt sine populære foredrag om kommunikasjon og kultur i mer enn 10 år og er grunnlegger av forlaget "Mondå".

 

Bakgrunnen til hans arbeid med kultur i Norge er fra sin tid som styremedlem på NTNU hovedstyret hvor han representerte universitets vitenskapelige ansatte. Som første ikke-skandinaviske styremedlem på hovedstyret siden NTHs grunnleggelse i 1910, bidro han med å styrke internasjonaliserings-prosessene som var i gang på NTNU. Han delte sin unike erfaring fra de fem internasjonal anerkjente universitetene hvor han hadde studert. Det er gjennom styrearbeidet at Julien utviklet sine illustrasjoner for å forklare hvordan forventninger og oppfattelser endrer seg fra en kultur til en annen, og hvorvidt interaksjoner med skandinaver er annerledes enn i de fleste andre kulturer. 


Dette arbeidet med kulturforståelse fikk så mye oppmerksomhet at Julien valgte å ta en pause fra sitt doktorgradstudium og sin karriere som sivilingeniør innen romfartsteknologi. Han begynte på fulltid å bistå selskaper og organisasjoner med å lykkes bedre med internasjonalisering, dra nytte av mangfold og bygge robuste flerkulturelle teams. Han har idag hold foredrag og kurs for mer enn 400 selskaper og organisasjoner i Norge, Skandinavia og internasjonalt.


Julien er forfatter av 5 bøker om den norske, svenske og skandinaviske kulturen som er oversatt til engelsk, norsk, kinesisk og fransk. Han mottok prisen TOP 10 av HKH Kronprins Haakon og har gjestet mange av Norges største TV- og radioprogrammer. Han står også bak den populære blogg- og Facebook-siden «I love Norway» som presenterer den norske kulturen på en positiv og reflektert måte. 


Han er nå bosatt i Oslo-området sammen med samboer Elise H. Kollerud.

TEDx Square 2 - Copy_edited.jpg
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Instagram
bottom of page